Derde Leerweg Voor MBO

Waarom de derde leerweg?
Reguliere mbo-scholen, zoals het ROC, bieden hun mbo-opleidingen vaak in twee varianten aan: de BOL- en BBL-variant. Bij deze varianten ben je verplicht om 200 tot 700 uur per jaar op school te zitten. Wanneer je een gezin hebt en/of werkt, is dit bijna niet mogelijk. De overheid heeft hier een oplossing voor gevonden: de derde leerweg.

Wat is de derde leerweg?
Een mbo-opleiding via de derde leerweg is dezelfde mbo-opleiding zonder dat je 200 tot 700 uur op school moet zitten. De derde leerweg heeft geen urennorm, hierdoor kun jij zelf bepalen waar en wanneer je studeert. Studeren bij Bogaers is een ideale combinatie van zelfstudie en klassikale bijeenkomsten.

Wat zijn de voordelen van een mbo-opleiding via de derde leerweg?
Hieronder de voordelen op een rijtje:

  • Je studeert voor hetzelfde officiële mbo-diploma als bij andere reguliere scholen, zoals bijvoorbeeld het ROC.
  • Je kunt direct aan de slag in de praktijk met jouw officiële mbo-diploma.
  • Je bent verzekerd van uitstekende kwaliteit, want de derde leerweg voldoet aan alle eisen van de overheid.
  • Je kunt elke dag starten met jouw mbo-opleiding.
  • Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert.
  • Je leert van de beste vakdocenten uit de praktijk.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding en via de online leeromgeving kun je altijd terecht bij je docenten.

De Bogaers MBO-opleiding heeft voor iedereen de juiste keuze. Of je nu op zoek bent naar een volledige mbo-opleiding of slechts kennis wilt maken met een vakgebied, In samenwerking met o.a. NTI.

Binnen de OCW-erkende mbo-opleidingen vallen nl. ook verschillende vreemde talen. Hier zijn enkele voorbeelden van vreemde talen die kunnen worden aangeboden als onderdeel van mbo-opleidingen:

  1. Engels: Engelse taalvaardigheid is vaak een vereiste in veel beroepen en kan daarom worden aangeboden als onderdeel van diverse opleidingen.
  2. Duits: Als buurland en belangrijke handelspartner speelt de Duitse taal een grote rol in bepaalde sectoren, zoals de handel, toerisme en logistiek.
  3. Frans: Frans wordt wereldwijd gesproken en kan relevant zijn voor opleidingen gericht op internationale betrekkingen, toerisme, horeca en communicatie.
  4. Spaans: Met meer dan 400 miljoen sprekers wereldwijd is Spaans een belangrijke taal in diverse sectoren, zoals toerisme, cultuur, handel en communicatie.

Dit staat al jarenlang op het programma, maar komt relatief weinig voor.  Mensen zijn vaak meer gebaat bij praktijk gerelateerde opleidingen op maat, maar dat is helaas niet meer toegestaan.

Andere taal gerelateerde opleidingen die vallen onder de OCW-erkende mbo-opleidingen kunnen ook door Bogaers Talen worden begeleid op taalgebied:

  1. Opleiding tot Onderwijsassistent: Binnen deze opleiding kan er aandacht zijn voor het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van taalonderwijs.
  2. Opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang: Deze opleiding kan zich richten op het ontwikkelen van taalvaardigheden en het bieden van taalstimulering aan jonge kinderen.
  3. Opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker: Binnen deze opleiding kan er aandacht zijn voor het werken met kinderen met taal- en communicatieproblemen.
  4. Opleiding tot Secretaresse: Taalvaardigheid, waaronder het beheersen van verschillende talen, is vaak een belangrijk onderdeel van deze opleiding.
  5. Opleiding tot Tolk-Vertaler: Deze opleiding richt zich specifiek op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van vertalen en tolken tussen verschillende talen.

Schrijf je direct online in

Afspraak maken

Social media
Meer weten
Blog berichten

Studiehuis

Even nog een extra zetje nodig voor bijv. het examen inburgering? Dat kan nu! Vanaf nu is er elke donderdagavond,

Lees verder

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Bogaers Taleninstituut? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Bogaers Talen en u ontvangt maandelijks onze laatste nieuwtjes in uw mailbox. 

Zij kozen ook voor Bogaers Taleninstituut